Domaszék Kupa: Minden éremből jutott

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/04/11 - 09:43 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2011. április 9-10-én rendezték meg a hagyományos Domaszéki nemzetközi versenyt, ahol a Gyomaendrődi Judo Klubot a két nap alatt összesen 5 versenyző képviselte és minden színű éremből hoztak haza. Aranyérmet szerzett Kis Milán, ezüstérmes lett Hidasi Tamás és Lövei Zsuzsanna, bronzérmet pedig Nagy Zoltán hozott haza, míg Szabó Bence a 9. helyen végzett. Az eredmények értékét emeli, hogy minden nagy egyesület megjelent ezen a hétvégén Domaszéken s mellettük több román, lengyel, szerb és horvát csapat is hazánkba látogatott.
A hétvégt a fiatalabbak küzdelmei nyitották, hiszen szombaton elsőként az U11-es korosztly lépett szőnyegre. A Gyomaendrődi Judo Klub három judókát utaztatott ebben a korosztályban a versenyre és mindannyian érmet szereztek, méghozzá mindegyikből egyet.
Nagy Zoltán 55 kg-os súlycsoportban ált először szőnyegre. A versenyen nyújtott teljesítménye alapján fényesebb érem is sikerülhetett volna, ám ezúttal a bronzéremmel kellett megelégednie.
Kis Milán 42 kg-ban szinte párhuzamosan létett szőnyegre Zolival. Milán nem kegyelmezett ellenfeleinek és sima győzelmeket aratva egészen az aranyéremig menetelt. Idén ez már a második aranyérme két versenyből.
Hidasi Tamás 50 kg-ban sűrű mezőnnyel találta szemben magát. A versenyen a döntőig megállíthatatlan volt, ám az ötödik mérkőzésén már nem sikerült minden tökéletesen és a mérkőzés végén egy kisebb hiba eldöntötte, hogy ezen a napon az ezüstérem lesz az övé.
Lövei Zsuzsanna 38 kg-ban ezen a napon nem tudta megismételni a solti meggyőző teljesítményt így a 2. helyen végzett.
Szabó Bence 34 kg-ban versenyzett és nagyon népes mezőny várt rá. Ezúttal sajnos az éremszerzés nem sikerült, hiszen a későbbi harmadik helyezettől vereséget szenvedet a vigaszágon és a 9. helyen végzett.

Varga István: Az elért ereményekkel többnyire elégedett vagyok. Fontos hogy a solti verseny 4 aranyérmese ezúttal is érmet tudott szerezni, hiszen ez a verseny hagyományiosan nagyon erős. Horvát, lengyel, szer és román csapatok hozták el versenyzőiket és a külföldi versenyzőket is legyőzve szerezték meg érmeiket a fiatalok. Ezek a gyerekek még csak most kezdik megszokni a versenyzést és az ezzel járó életformát. Elszántak és szépen készülnek a versenyekre, hogy ilyen kiemelkedő eredményeket érjenek el. A versenyen a mezőnyből ismét kiemelkedett Kis Milán akinél nem volt kérdéses az aranyérem megszerzése. Hidasi Tamás is kitett magáért és ismét bizonyította milyen jó versenyzői mentalitása van. Nagy Zoltánnak nem volt szerencséje a bíróval, de sajnos ez ilyen sport, benne van a bírói hiba lehetősége. Mindent egybevéve jól teljesítettek a fiatalok, hiszen erről az erős versenyről eddig ennyi érmet még nem sikerült elhozni.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás