Csinci már Európában is az elitben

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/04/25 - 19:46 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2011. április 24-én Teplicében újra Európa Kupán lépett tatamira a Gyomaendrődi Judo Klub kiválósága, Siroki Ibolya. Nem volt könnyű dolga hiszen ebben az évben az eddigi legnagyobb létszámú EK került megrendezésre a Csehországi Teplicében. A zágrábi 9. hely után, ezúttal már a Final Block-ban is szerephez jutott, hiszen a harmadik helyért küzdhetett. Sajnos erősen vitatható bírói döntésnek köszönhetően hosszabbításban elveszítette egy intéssel a mérkőzést, ám így is előkelő 5. helyen végzett a tornán. Nagyon jó előjel ez a május 1-ei romániai Európa Kupa előtt, ahonnan akár már éremmel is hazatérhet. Teplicében több neves és magasan jegyzett ellenféllel kellett megküzdenie csincinek és egyetlen akciópontot sem hajtottak végre rajta!
Első mérkőzésen az idei német bajnokság 2. helyezettje várt Csincire. Kemény, küzdelmes mérkőzésen a rendes mérkőzés időn belül nem született eredmény, de a hosszabbításban a Golden Score a gyomaendrődi versenyző neve mellé került, hiszen leszorítással végül ippon győzelmet aratott.
A második mérkőzés tétje már a legjobb 8 közé kerülés volt. A Belorus kiválóság, Selivonets Hanna állt szőnyegre Ibolya ellen, ám a magyar versenyző nem sokáig hagyta nyitva a kérdést, hogy melyikük kerülsön a következő körbe. 30 másodperc alatt egy fojtástechnikával küldte le vesztesként a szőnyegről.
A harmadik mérkőzésen mér a legjobb 4-be jutás volt a tét. Az olaszStrangherlin Giorgia nem tudta megakadályozni Csincit abban, hogy elődöntőt vívhasson élete második Európa Kupáján. A mérkőzés elején egy szép váldobásból elért wazaari jelentette a győzelem kulcsát.
Az elődöntőben a korábbi Európa Kupa bronzérmes Szlovén Gacnik Zupanc Aja sajnos már útját állta a gyomaendrődi versenyzőnek, bár Csinci nme adta olcsón a bőrét, hiszen nagyon okosan fegyelmezett taktikai küzdelemben a hosszabításban kapott intéssel maradt csupán alul a későbbi győztessel szemben.
Az esti Final Blockban a harmadik helyért lépett szőnyegre Siroki Ibolya. A németek kiválósága Dollinger Lisa volt az ellenfél. Előszőr két intéssel yuko hátrányba került Ibolya, majd röviddel ezután egy gyönyörű technikával egálra hozta vissza a meccset. A mérkőzést a hosszabbításban egy gyenge bíró ítélet döntötte el, hiszen egy technika után lábrafogásért (?) megintették. A judo szabályai szerint a lábrafogás nem csak intés hanem leléptetés. Ha csak megintették az esetleg passzív judóért tehették volna meg, ami inkább a német lányra volt jellemző. Így is értékes helyen, a verseny 5. helyén végzett.
Varga István edző: Elégedett lehetek a teljesítménnyel, hiszen versenyzőm már az európai elitbe is beverekedte magát. Nagyon sűrű mezőny volt, hiszen a versenyre 28 ország 610 versenyzője nevezett. Talán az egyik legerősebb Európa Kupa volt ebben az évben, ami még jelentősebbé teszi az elért eredményt. Szépen lépked Előre Ibolya a nemzetközi ranglétrán, így a következő május 1-ei Ploiestiben megrendezendő Európa Kupáról már érmet várhatok versenyzőmtől.

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!