Csinci ezüstérmes az U23-as Országos Bajnokságon!

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/10/09 - 06:14 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

1. helyezett lett a sportszerűtlenség, 2. pedig Siroki Ibolya a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője az u23-as korosztály 70 kg-os mezőnyének országos bajnokságán. 2011. október 8-án, Cegléden került megrendezésre ez az országos bajnokság, ahol Csinci maximálisan helytállt, mégsem sikerült ebben az évben a harmadik magyar bajnoki címét begyűjtenie. Három mérkőzést meggyőző teljesítménnyel megnyert, a honvédos durva judót bemutató Kozsák Vanda ellen a bírók ellenszenves és vitatható bírói ítélettel a hosszabbításban elvették tőle az aranyérmet! Zsombok Fanni a 78 kg-os mezőnyben az 5. helyen végzett és megmérkőzhetett az Európa Bajnok Joó Abigéllel is.
Csinci Sajnos ezúttal csak a 2. helyen végzett, de ez nem rajta múlt. Ellenfelével korábban a junior korosztály országos diákolimpiáján találkozott, ahol a BHSE termében bírói döntéssel a BHSE-s Kozsák Vandát kihozták bírói döntéssel győztesnek úgy, hogy közben durva és sportszerűtlen megmozdulásokat is tett ellenfele. Ezen a versenyen sem volt ez másként! A box világbajnoki címére törő honvédos versenyző ezúttal sem hazudtolta meg magát és hozta sportszerűtlen stílusát. Ezúttal ismét számíthatott a bírók segítségére is. A hosszabbításban egy szép akció után intést kapott Csinci, ami ebben a periódusban megmagyarázhatatlan volt, így megkapta a már szokásos segítséget és az ajándék aranyérmet! Fanni megpróbált mindent megtenni a sikerért, ám ezúttal a lelkesedése és a rövid felkészülési idő az országos bajnoki 5. helyre volt elegendő.

Varga István edző és Siroki Ibolya

Varga István edző: Fanni igyekezett kihozni magából a lehető legtöbbet, ám be kell látni, hogy sok munka vár még ránk. Türelemmel és kitartással még előrébb fog jutni a ranglétrán. Csinci versenyzéséről csak annyit mondhatok, hogy versenyzőm mindent megtett az aranyéremért, de amíg a hazai bírók nem tudják a nemzetközi szintet teljesíteni nevetségessé teszik a sportágunkat. Nálam Csinci az aranyérmes, hiszen indokolatlan miért kapott intést miután egy szép akciót végrehajtott. Szánalmas, hogy egy brutális és sportszerűtlen versenyzőnek országos bajnoki címet adunk. Ellenfelünk két valamire való akciót csinált 7 perc mérkőzésidő alatt... ez tényleg felháborító és elgondolkodtató! Gondolkodjunk...!

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!