Budapest Kupa 1. nap: Arany és ezüstérem

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/05/15 - 10:00 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

A 24. Budapest Kupa nemzetközi verseny első napi programja került megrendezésre 2011. május 14-én, amikor a Gyomaendrődi Judo Klub képviseletében két hölgy lépett szőnyegre. Az ifjúsági válogatott 70 kg-os Siroki Ibolya egyértelműen nyerte minden mérkőzését és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az U13-as korosztályban Lövei Zsuzsanna ukrán és lengyel ellenfelek ellen is versenyezve végül ezüstérmet szerzett a 41 kg-os súlycsoportban. Eredményes nap volt, hiszen gyomaendrődi judóka még nem nyert Budapest Kupán.
Siroki Ibolya hozta a tőle elvárható eredményt és minden mérkőzését magabiztosan nyerte. A legjobb nyolc közé kerülésért mindjárt komoly ellenfél jutott, hiszen az ukrán Shashyna Anastasiya Európa Kupa bronzérmes és Csinci előtt áll az európai ranglistán. A gyomaendrődi judóka képeségeit és tehetségét dícséri, hogy neves ellenfelével szemben is ippon győzelmet aratva lépett a nyolc közé. A negyeddöntőben a kaposvári Banicz Vivien volt az ellenfél, aki korábban egy súlycsoporttal feljebb versenyzett és szerzett többek között a juniorok között diákolimpiai aranyérmet. Ibolya különösebb erőlködés nélkül wazaarival verte a magyar lányt így az elődöntőben megküzdhetett a szlovák Halasovával. A szlovák versenyző sem tudott mit kezdeni Csincivel és két yuko értékű akció után egy folytástechnika végén feladni kényszerült a mérkőzést. A döntőben a kellemetlen és nagyon magas Szlovén Apotekar Klara várt a Gyomaendrődi Judo Klub kiválóságára. A mérkőzésen egész nap koncentráltan és fegyelmezetten versenyző Csinci 38 másodper elteltévl egy válldobással ippont ért el és ezzel megnyerte a 24. Budapest Kupa U17-es korosztály 70 kg-os súlycsoportját.
Lövei Zsuzsanna első mérkőzésén ukrán ellenféllel találta szemben magát. Sajnos ezen a mérkőzésen nem sikerült nyernie, de lehetősége volt a javításra. A következő körben a lengyel Lejkowska Beata már fejet hajtott Zsuzsi előtt, hiszen kemény mérkőzés végén leszorítással nyert a gyomaendrődi sportoló, aki végül az ezüstérmet szerezte meg.
Varga István: Mindkét versenyzőmmel elégedett lehetek, hiszen amit vártam teljesítették is. Zsuzsinak még nagyon sok rutintt kelle szereznie, hogy még eredményesebb versenyzővé vállhasson de szerencsés, hiszen tökéletes példakép áll előtte. Csinci az ifjúsági korosztályban hazai pályán már a negyedik aranyérmét szerezte. Nagyon örültem, a sorsolásnál, hiszen a sok külföldi mellett a legjobb magyar versenyzők is bemértek. Nehéz sorsolása volt Ibolyának, de szépen megoldotta az összes mérkőzését.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás