Búcsú Dr. Veréb Lajostól!

admin képe
Beküldés: 2016/01/13 - 11:14 | Frissítés: 2016/01/13
Szerző: admin
Cikkek: 

Aranydiplomás orvos volt. 50 évet dolgozott egyfolytában orvosként. 44 évet itt Gyomán. Az első éveit egy kisfaluban, Kuncsorbán töltötte. Ott tanulta meg, hogy a körzeti orvos magára van hagyatva, neki kell döntenie. Szüléseket vezetett, fogat húzott, sebet varrt. Akkor így kellett dolgozni, megfelelni.
Keménykötésű, határozott, az igazához konokul ragaszkodó ember volt. Tudott mosolyogni, és szeretni. Barátait inkább a vadásztársai közül választotta. Imádta, szenvedélye volt a vadászat. Nem ivott és nem dohányzott. Az erdő, a vadak, a természet volt számára a kikapcsolódás, a pihenés. Szorgalmas, sokat vállaló dolgos ember volt. Gyakran kisegítettük egymást, ha kellett vigyázott a betegeimre. Soha nem láttam idegesnek, még talán mérgesnek sem. Inkább dúdolt, fütyürészett, nem osztotta meg gondjait, nem volt panaszkodó. Az utóbbi években csendesebb lett, néha beszélgettünk. Azelőtt, ha mosolyogva jött be a rendelőmbe, tudtam vadászni készül. Amíg vissza nem jött, vigyáztam a praxisára. A betegei szerették és tisztelték, kitartottak mellette. Hűséges volt a városhoz, itt építkezett, itt nevelte fel gyermekeit, itt dolgozott élete végéig. Jó kolléga volt. Váratlanul ment el. Letette a fegyvert, nincs tovább!
Kedves Lajos, kedves Barátom! Hiányozni fogsz, nem felejtünk el! „Köszönet az egy életen át végzett munkádért!” Isten veled!

Dr. Frankó Károly

Forrás: Gyomaendrődi Új Újság-Hírlap
Független városi havilap
Felelős szerkesztő: Biró Károly

Kapcsolat
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Vásártéri ltp. C/A.
Telefon: +36 (20) 2216633
Email: gyehirado@freemail.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás