22. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Beküldés: | 2 hozzászólás | Módosítva:
Szerző: Klimó Krisztián

Sajtosok és kézművesek kirakodó vására (3+1 nap, 19 színpadi program)

Videó tartalma: 0:00 - Ünnepélyes megnyitó, sajtárusok, 5:00 - Fáklyás felvonulás a Band of StreetS utcazenészekkel, 6:38 - Republic koncert (16 Tonna Fekete Szén), 8:02 - Hooligans koncert (Hotel mámor), 9:39 - Horváth Tamás koncert (Meggyfa), 11:15 - Mudfield koncert (A Jobbik Részem)

Helyszín
Szabadság tér (Gyoma)
Dátum
-
Kategória
Cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Permalink - sajt lilahagymával küldte be 2021. 09. 28., k – 18:50 időpontban

Csak ennyire futotta? Nem az volt, hogy a vírus miatt elmaradt 2020-as sajt rendezvény költsége is megy a mostani rendezvénybe? ha meg nem így volt és csak egy pletyka volt akkor is csak ennyire telet? Tudom lerágott csont, de a környező városok rendezvényei miért sikeresebbek, mint az itteni rendezvények? Csak van valami oka annak, hogy ennyire nem működnek a gyomaendrődi rendezvények.

Hol voltak a sajt árusok? 2 nap után megtudtam, hogy a járási hivatal udvarába pakolták be őket. Róluk szólna a rendezvény és őket dugják el a kilátogató vendégek elől. Régebben 60 árus volt most csak 20 árus a videóban elhangzottak szerint. Miért volt akkor több árus, mint most?
A „rendezvénytér” ezért lett felújítva nagyon sok pénzből, hogy alkalmatlan legyen a helyszín a rendezvények lebonyolítására? Egy apró udvarba lettek beszorítva az árusok. Biztos volt nagy forgalmuk főleg úgy, hogy az emberek többsége nem is tudta, hogy hol vannak az árusok.

A Koncertek sem voltak annyira nagy durranások, hogy tömeget mozgassanak meg. Ezek az előadó művészek, lépnek fel majdnem minden évben és az embereknek ez kezd kicsit unalmassá válni. Egy darabig jó, de mikor majdnem minden éveben valamilyen gyomai rendezvényen fellépnek akkor kezd ellaposodni a dolog. Nem kellene más irányba menni és más előadókat is meghívni?

A kukákat mikor ürítették? Napközben és este a szemetet nem lehet kidobni mert minden egyes kuka megvolt telve. Délben szerettem volna kidobni egy papírt, de nem tudtam. Aznap este megint szerettem volna kidobni egy papírt, ugyan ott, de látom a kukában ugyan az a szemét volt benne, ami már láttam délben (egy játéknak a doboza). A kihelyezett kukákat minimum 2-3 óránkét üríteni kellene.

Ennek a rendezvénynek is az lesz a sorsa, mint az endrődi Halfőzőnek lassan, de biztosan kezd megszűnni.

Igen, megrendezték a következő sajt és túró fesztivált. Nem a tavalyit, hanem a 2021-es rendezvényt kellett megszervezni a tavaszi járványügyi fennakadások miatt. A területen azóta felújításokat végeztek, hogy alkalmasabb legyen a vendégek fogadására. Ne sárba csoszogjunk. Egyébként a korábbi Hősök útján tartott programok gyengébbek voltak és jobban akadályozták a közlekedést. Ha sajtárusok elkülönítve bár, de kiemelve voltak látogathatók az udvarban. A termékvásárlók így nem értek össze az italozó pultok sorával. Könnyebb volt átsétálni. A Hooliganst kedvelik, ezért jönnek Gyomaendrődre és játszott új albumáról. Még vasárnap estére is zúgott a rock, meg punkok is eljöttek. Az más irány. Hát sajtfej, a Halfőző tényleg unalmas!