Légi és földi szúnyoggyérítés 2023

Beküldés: | Módosítva:

A szúnyogok elleni védekezésül légi és földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre


2023. augusztus 10. napján, Gyomaendrőd közigazgatási területén a katasztrófavédelem földi kémiai típusú szúnyoggyérítést végez. A gyérítés napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.
Rossz idő esetén a védekezés 2023. augusztus 11 vagy augusztus 12. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


2023. július 12. napján, Gyomaendrőd közigazgatási területén a katasztrófavédelem földi kémiai típusú szúnyoggyérítést végez. A gyérítés napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.
Rossz idő esetén a védekezés 2023. július 13 vagy július 14. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


2023. június 21. napján, Gyomaendrőd közigazgatási területén a katasztrófavédelem földi kémiai ULV (nem meleg ködös füstölős) típusú szúnyoggyérítést végez. A gyérítés napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.
Rossz idő esetén a védekezés 2023. június 22 vagy június 23. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


2023. május 26-án (péntek) napnyugta utáni órákban földi úton történik majd a kémia szúnyoggyérítés Gyomaendrőd közigazgatási területén. Tartaléknapok: 2023. május 27. - 28. A központi szúnyoggyérítési programot a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság irányítja.
Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.


2023. május 10. napján, Gyomaendrőd közigazgatási területén a katasztrófavédelem földi kémiai ULV (nem meleg ködös füstölős) típusú szúnyoggyérítést végez. A gyérítés napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.
Rossz idő esetén a védekezés 2023. május 11 vagy május 12. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.