Tedd O:DA! - Utolsó fordulójához érkezett az országos verseny

admin képe
Beküldés: 2013/11/26 - 21:05 | Frissítés: 2014/10/24
Szerző: admin
Cikkek: 

Célegyenesébe érkezett a szeptember óta folyó országos vetélkedő, az Online Demokrácia Activity. Gyomaendrődöt a versenyben a Kner Imre Gimnázium két csapata, a Kneresek és a Knertészek képviseli. A fordulók során a diákoknak komoly feladatokat kellett megoldaniuk.
Az első komoly megmérettetés egy önkéntes munka elvégzése volt. Nehézséget okozott a csapatoknak, hogy ennek megszervezésére és lebonyolítására csupán két hét állt a rendelkezésre. A Kneresek az iskola udvarán lévő kosárlabda pályát „fogadták örökbe”, és újították fel a már nagyon rossz állapotban lévő palánkokat. A Knertészek játszóházat szerveztek a Roma Közösségi házban általános iskolás gyerekek számára. Mindkét önkéntes munka nagy sikert aratott: a diákok ismét tudják használni a kosárlabda palánkokat, a játszóház pedig hagyományt teremtett: folytatódni fog a rendezvénysorozat az IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) keretében.
A másik nagy kihívást egy, a környezetükben élő hétköznapi hős kiválasztása, megtalálása jelentette. Azonban a diákok rájöttek, hogy ilyen emberek bőven akadnak Gyomaendrődön is. A Kneresek dr. Szonda Istvánt választották példaképüknek. Példaértékűnek tartják a múlt szellemi és tárgyi emlékeinek megőrzésében végzett tevékenységét, azt a munkát, amit észrevétlenül végez a mindennapokban.
A Knertészek Vaszkó Sándornét tekintik a hősüknek, aki az „Élet másokért Alapítvány” vezetőjeként hihetetlen erőfeszítéseket tesz a hátrányos helyzetben lévő, szegény családok, gyerekek megsegítésében. A gyerekek számára rendkívül szimpatikus az a szerénység és elhivatottság, ahogyan ezt a munkát szinte „láthatatlan emberként” végzi.
A diákok feladataikról videófilmeket is készítettek. Ezeket a filmeket mindenki megtekintheti a https://www.facebook.com/kneresek illetve a https://www.facebook.com/knerteszek oldalakon.
Büszkék vagyunk a diákjainkra, hiszen az utolsó forduló lezárása előtt a verseny harmadik illetve ötödik helyén állnak. Ha az utolsó fordulót is sikeresen zárják, komoly esélyük nyílik arra, hogy – az értékes tárgynyereményeken túl – részt vegyenek egy brüsszeli tanulmányúton.

Cikk: Malatinszky Zita és Valuska Lajos a csapatok mentortanárai

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás