5 érem a fiatal gyomaendrődi judósoktól

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/03/13 - 11:42 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Az utánpótlás korosztály számára is elkezdődött a versenyszezon. Március 12-én a XV. Solti Tavasz Kupán (ami egyben a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség Regionális Diákolimpiája) vettek részt a fiatalabb korosztály képviselői. 5 érmet hozott el a 7 tagú küldöttség, amiből négy a legfényesebb volt. Aranyérmet szerzett a versenyen: Nagy Zoltán, Hidasi Tamás, Lövei Zsuzsanna és Kis Milán, bronzéremmel térhetett haza Szabó Bence. A kis csapat tehát kitett magáért és kivétel nélkül mindenki kiemelkedően teljesített.

Több mint 20 egyesület 250 versenyzője nevezett a megmérettetésre diák és serdülő korosztályokban. A Gyomaendrődi Judo Klubot 7 versenyző képviselte és a fiatalabb korosztályokban versenyzők mindannyian érmet hoztak a versenyről.
Kis Milán Diák "C" korosztály 45 kg-os mezőnyében teljesített kiemelkedően, hiszen mindamellett hogy négy mérkőzést nyert meg az aranyéremért, bizonyította tehetségét és hatalmas technikai fölénnyel győzte l ellenfeleit.
Hidasi Tamás Diák "C" korosztály 50 kg-os súlycsoportban két mérkőzést vívott és mindössze 12 másodpercet töltött a szőnyegen, amit annak köszönhetett, hogy maradéktalanul betartotta a mérkőzés előtt megbeszélt taktikát, így nem is okozhatott neki gondot a jó ellenfelek legyőzése sem és az első hely megszerzése.
Nagy Zoltán Diák "C" korosztály 55 kg-os nevezőit kényszerítette megadásra. Nagyon jó mérkőzéseket (3 nyert meccs) vívva korát meghazudtolva okos versenyzéssel lépett átt sorra ellenfelein és aranyremmel gazdagíthatta éremgyűjteményét.
Szabó Bence Diák "B" korosztály 35 kg-os mezőnyében teljesített kiemelkedően, mert bár az első mérkőzésén hosszabbításban alul maradt ellenfelével szemben a vigaszágon végig magabiztosan 3 győzelmet aratva a bronzérmet szerezte meg. A harmadik helyért folyó csatában még a bírók sem tudták megakadályozni (Bence akcióját az ellenfélhez tették fel az eredményjelző táblán), hiszen végül ippon értékű akcióval győzött.
Lövei Zsuzsanna Diák "B" korosztály 40 kg-os súlycsoportban egy kihívóval találta szemben magát, ám az ellenfél végül nem bizonyult akadálynak Zsuzsi számára, hiszen egy állás akció után leszorítással legyőzte ellenfelét, hogy az aranyérmet végül az ő nyakába akaszthassák az eredményhirdetéskor.
Lancaster Lucas Diák "A" korosztály 40 kg-os mezőnyében próbált szerencsét, ám ezúttal sajnos nem sikerült a dobogóra állnia és a 7. helyen végzett.
Székely Péter Serdülő 55 kg-ban versenyzett, ami nem volt túl szerencsés számára, hiszen a mérlegeléskor mindössze 20 dkg-val esett át ebbe a súlycsoportba. Nem is sikerült úgy a verseny ahogyan szerette volna és végül az 5. helyen zárt.

Varga István: Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen amit várni lehetett, azt teljesítették is. Kiemelni nem akarok senkit, hiszen minden érmes versenyző komoly ellenfelekkel szemben kellet, hogy kiharcolja a sikereket. Nagyon sokat dolgoznak az edzéseken a fiatalok és ennek a munkának lassan beérik a gyümölcse. Nagyon jó érzés volt az eredményhirdetéskor látni, hogy a diák "C" korosztályban egymás után három súlycsoportban is az én versenyzőmet szólították a dobogó legtetejére. A diák "B" korosztályos versenyzőim is kitettek magukért hiszen mindketten érmet hoztak.
Kis Milán: Tehetsége vitathatatlan és véleményem szerint a versenyen a legszebb technikákat mutatta be korosztályában.
Hidasi Tamás: Sokat nem lehet elemezni, hiszen mindkét mérkőzése 6 másodpercig tartott. Amit kértem a mérkőzés előtt, azt csinálta meg.
Nagy Zoltán: Komoly ellenfeleket kellett legyőznie és nagy öröm volt számomra, hogy magabiztosan és bátran judózott, mindamellett, hogy fejben is teljesen rendben volt.
Szabó Bence: Bár az első mérkőzés kicsivel elment, ekkor is és a többi mérkőzésén is nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az eddigi hiányossága lassan feledésbe merül, hiszen stabil felállású, de eddig kevés akciót csinált versenyeken. Ezúttal ezzel sem volt gond és minden mérkőzésén több akciópontot is elért.
Lövei Zsuzsanna: Tehetséges fiatal hölgy magabiztosan győzte le egyetlen kihívóját. A fúk edzéseken rendszeresen meggyötrik, így a versenyeken igen felkészülten tud szőnyegre állni.
Lancaster Lucas: Nem sokon műlt a jobb eredmény elérése. Kemény mezőnyben a vigaszági mérkőzésen vezetett is, de a versenyrutin hiánya miatt sajnos nem tudta megőrizni előnyét.
Székely Péter: Elsősorban az volt a cél, hogy lássuk hova kell eljutni a fiatal judókának. Fél éve készül nálam, még sok munkát kell elvégeznünk, hogy elérjük a serdülő korosztály élmezőnyét.

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!