Siroki Ibolya az Európa Kupán a top 10-ben

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/03/07 - 12:42 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Siroki Ibolya immár hatodik alkalommal állt szőnyegre ebben az évben. Ezúttal azonban sokkal nagyobb feladatot kapott az eddigieknél, hiszen a Zágrábban megrendezett Európa Kupán kellett szőnyegre állnia a női 70 kg-osok mezőnyében. A népes mezőny (26 fő) és magas színvonal ellenére igyekezett a lehető legtöbbet kihozni magából és a 9. helyen zárta a versenyt. A felnőtt Világkupa sorozathoz hasonló Ifjúsági Európa Kupa sorozat első állomása volt ez a verseny, így várható is volt, hogy a legtöbb európai kiválóság megjelenik és megküzd a helyezésekért.
A megmérettetésen a magyar válogatott tagjaként vett részt és igen jó mérkőzéseket vívott, annak ellenére, hogy élete első komoly nemzetközi versenyén kellett a szőnyegre állnia. Dolgát nehezítette a számára sok szokatlan körülmény. A hazai versenyeken nem tapasztalható légkör és a rendezési profizmus mind mind újdonságként hatott a versenyzőre.
A későbbi harmadik helyezett lengyel Pacut Beata ellen csupán a hosszabításban kapott ki. A vigaszágon elsőként a szerb Sara Tintor próbálta megállítani a Gyomaendrődi judo Klub sportolóját sikertelenül. A Legjobb 7 közé kerülésért vívott küzdelemben nagyon jó német ellenféllel szemben maradt alul, ami végül a kilencedik hely megszerzését jelentette számára. Egy ilyen rangos eseményen ez a helyezés kifejezetten szép, hiszen a március 5-én és 6-án megrendezett Európa Kupára 24 országból érkezett összesen 548 versenyző.
Varga István edző: Ibolya igyekezett a lehető legjobbat kihozni magából az egész versenyen. A célkitűzés a tisztes helytállás volt és azt hiszem ezt sikerült is teljesíteni. A zágrábi út másik fontos feladata az volt, hogy mérjük fel a nemzetközi mezőnyt és lássuk, hogy jelen pillanatban hol járunk. A látottak alapján bizakodó vagyok a következő hasonló megmérettetésekre tekintettel. Láthattuk ezen a versenyen, hogy a hazai és nemzetközi mezőnyközött milyen stílusbeli különbségek fedezhetőek fel, így a felkészülés további részét, már ezekre a tapasztalatokra alapozva tudjuk folytatni. Úgy látszik a sorsolással sem igazán van szerencséje mostanában a versenyzőmnek, hiszen a verseny 4 érmes (Két 3. helyezett van a judóban) helyezettje közül 3 az ő ágáról került ki. Ami viszont biztató előjel, hogy erős taktikus ellenfelet is sikerült legyőzni, mindemellett pedig a verseny egyik harmadik helyezettje ellen sokáig vezetett és csupán a hosszabításban egy apró hibának köszönhetően maradt alul. A nemzetközi versenyrutint sok verseny alatt lehet megszerezni így biztos vagyok benne, hogy versenyről versenyre előrébb fog lépni Csinci.

Siroki Ibolya Yuko-t érő akciója a későbbi bronzérmes lengyel Pacut Beata ellen

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!