Csinci a junioroknak sem kegyelmezett

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/02/27 - 10:31 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Újabb verseny, újabb aranyérem... Így lehetne összefoglalni a 2011. február 26-án a BHSE csarnokában megrendezett junor országos rangsorversenyt gyomaendrődi szempontból. Siroki Ibolya az Európa Kupa felkészülés jegyében indult el a juniorok között és nem kis skalpot gyűjtött be. Ezúttal az I. osztályú Magyar Bajnok is fejet hajtott a Gyomaendrődi Judo Klub 15 éves versenyzője előtt. Hihetetlen és fantasztikus teljesítmény, hogy Csinci immár három korosztály rangsorát vezeti (Felnőtt, Junior, Ifjúsági).
Az év első junior korosztályú versenyére azért utazott el a gyomaendrődi judoka, hogy ezzel a versennyel is elősegítse felkészülését a március első hétvégéjén megrendezésre kerülő Zágrábi Európa Kupára. Az indulása sokáig kérdéses volt, hiszen az ifjúsági Magyar Bajnoki cím elnyerésekor kisebb térdsérülést szenvedett, de az elszántság és a versenyláz segített a gyógyulásban, így a juniorok között is szőnyegre léphetett. Már a sorsoláskor látszott, hogy a feladat nem lesz egyszerű, bár első mérkőzésre még nem nagynevű ellenfél jutott. Az első fordulóban a pécsi Füredi Kitti próbálta útját állni Csincinek, de nem járt sikerrel, hiszen karfeszítéssel kikapott a gyomaendrődi reménységtől. A második forduló már komoly kihívást jelentett, hiszen az a Mihovics Szabina állt szembe Ibolyával, aki a tavalyi év I. osztályú Országos Bajnokságán simán lelépte a női 70 kg-os mezőnyt. Korábban már találkozott a nagykanizsai és gyomaendrődi versenyző egymással, mégpedig a 2011-es év első mérkőzését vívták egymással a felnőtt rangsorversenyen. Akkor még az I. osztályú bajnok győzött, ám ezúttal Csinci úgy gondolta ismét extrát kell teljesítenie. Két gyönyörű akcióval már a mérkőzés első felében olyan előnyre tett szert, amit taktikus judóval nem volt nehéz megőriznie, és a csata végén a felnőtt bajnok hajtott fejet az ifi bajnok előtt. A harmadik fordulóban szintén nem félvállról vehető ellenfél várt a fiatal sportolóra. A tavalyi év ifjúsági bajnoka és az idén a felnőtt rangsort Csincivel holtversenyben vezető szentesi Kalydi Patrícia próbálta megtörni a lendületet. Nem sikerült, hiszen karfeszítés után ismét a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőjét hirdették ki győztesnek. A negyedik fordulóban megoldhatónak látszó feladat várt Siroki Ibolyára és nem is okozott csalódást. Egy leszorítással megnyert mérkőzéssel tette fel a koronát aznapi fantasztikus menetelésére.

Varga István: Ibolya ismét olyan teljesítményt tudott nyújtani, ami több a tőle elvártnál. A versenyen való indulásról csak csütörtökön döntöttünk, hiszen az előző hétvégén megsérült a térde. Kockáztatni nem szerettünk volna, de a versenynek fontos szerepet szántunk a felkészülés jegyében. Az elsődleges cél az volt, hogy a versenyritmusból ne essen ki Csinci. Az a tény, hogy milyen ellenfeleket tudott legyőzni ezen a napon bizakodásra ad okot. Sportolóm az utóbbi időben minden elvárásomnak meg tudott felelni, de ami a legfontosabb, hogy bár még csak 15 éves, gondolkodása és elszántsága vetekszik a felnőtt profi sportolókéval. Nem is elsősorban az elért eredménynek van értéke, sokkal inkább a mutatott teljesítmény a fontos és ezzel maximálisan elégedett lehettem.

Siroki Ibolya: Igyekeztem a sérülésből a lehető leghamarabb kilábalni. A versenyen mindenképpen indulni akartam, mert itt találkoztam olyan versenyzőkkel akik ellen igazán motiváltan állhattam a szőnyegre. A cél az volt, hogy az I. osztályú Bajnokkal jó mérkőzést tudjak vívni, a tavalyi ifi bajnokot pedig mindenképpen szerettem volna már legyőzni, hiszen eddig sajnos nem sikerült. Ha a jövő hét végén is ilyen formában tudok versenyezni Zágrábban, akkor reménykedhetek jó helyezésben.

Kapcsolódó képek

Csinci a junioroknak sem kegyelmezett
Csinci a junioroknak sem kegyelmezett
Csinci a junioroknak sem kegyelmezett
Csinci a junioroknak sem kegyelmezett
Csinci a junioroknak sem kegyelmezett

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!