Aranyérem az első válogatóról

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/01/30 - 12:01 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Az év első ifjúsági versenye került megrendezésre 2011. január 29-én az UTE csarnokában. A Gyomaendrődi Judo Klubot egy versenyző képviselte, ő azonban meg is tette amit lehetett, hiszen aranyéremmel térhetett haza. Siroki Ibolyára az a nagy feladat várt ezen a hétvégén, hogy az első ifi válogató versenyen lépjen tatamira. A tét nem kisebb, mint az ifi EB és VB indulás jogának kiharcolása, ami egy hosszú versenysorozat alatt lehet meg. Az első nagy lépést megtette, hiszen megnyerte súlycsoportját így ebben a pillanatban már biztos, hogy március elején a nemzetközi válogató versenyen a zágrábi Európa Kupán indul.
Siroki Ibolya egy héttel korábban a felnőtt mezőnyben egy bronzéremmel melegített a számára sokkal fontosabb Ifjúsági Válogatóra. A nagy tét és az ellenfelek sem tudták visszafogni, hiszen magabiztosan nyerte meg a női 70 kg küzdelmeit. Hatalmas lépést tett ezzel a sikerrel az idei ifjúsági Európa Bajnokságon és Világbajnokságon való indulás jogának megszerzéséért.
A válogatott keretbe kerülést mindenesetre már sikerült elérnie. A versenyen minden mérkőzését magabiztosan nyerte egyedül a döntő mérkőzés volt kicsit nehezebb. Itt az a szombathelyi Takács Viktória igyekezett Csinci dolgát megnehezíteni, aki korábban kétszer is legyőzte. Ezúttal, ugyan hosszabbításban dőlt csak el a mérkőzés nyugodtan elmondhatjuk, hogy a mérkőzés minden pillanatában a gyomaendrődi versenyző dominált, hiszen ellenfele gyakorlatilag semmilyen akciót nem tudott indítani. Így annak ellenére hogy a mérkőzés rendes idejében nem történt akció nem volt kérdéses, hogy csak idő kérdése Csinci mikor nyeri meg a mérkőzést. A hosszabbításban (Golden Score) csak néhány pillanatra volt szüksége az akció végrehajtásához amivel véget is vetett a küzdelemnek.

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!