Megjelent a Körös-szögi Extra!

admin képe
Beküldés: 2010/06/07 - 17:30 | Frissítés: 2010/09/12
Szerző: admin
Cikkek: 

A Forrásgyűjtő Alapítvány gondozásában megjelent a Körös-szögi Extra, amely a kistérség közéleti havi lapja. Az ingyenes kiadvány reméljük sokak rendszeres olvasmánya lesz azzal, hogy hiteles, pártatlan tájékoztatást ad az itt élő embereket érintő hírekről, eseményekről. A lap a kistérség 8 településének önkormányzati-, vállalkozói- és civilszférája mindennapjait, kiemelkedő rendezvényeit taglalja, legyen szó kultúráról, közéletről, sportról, vagy szórakozásról. A lap terjesztése direkt módon történik a polgármesteri hivatalokban, művelődési házakban, könyvtárakban, vendéglátóhelyeken, Tourinform irodákban, benzinkutaknál, illetve hirdetőinknél, de elolvasható a www.newjsag.hu, a www.gyomaendrod.com weboldalakon is. Megjelenéséről a nevesített internetes lapokon, valamint a Szarvas Rádióban rendszeresen beszámolunk majd.

Válogatás az első szám tartalmából:

Játék, móka, kacagás
Ma már szinte minden környező településen szerveznek gyermeknapot, vagy családi napokat május hónapban. Így volt ez a május 29-30-i hét végén is.
4. oldal
Csernus Mihály rehabilitálása

A Templomos Lovagrend Magyarországi Preceptóriája és a Templárius Alapítvány május 7–9. között háromnapos ünnepségsorozattal emlékezett meg a 80 esztendős Endrődi Népházról, valamint alapítójáról, Csernus Mihály apátplébánosról.
5. oldal
Jubileumi rendezvény

Az Asztmás Betegek Szarvasi Egyesülete stílusosan az Asztma Világnapján ünnepelte fennállása 15 éves jubileumát.
6. oldal
Kilencmilliós fejlesztés Hunyán

A hunyai lurkók számára valószínűleg minden korábbinál emlékezetesebb marad az idei gyermeknap, mivel ekkor vehették először birtokukba a pályázati forrásból felújított Ligeti játszóteret, valamint a pihenőparkot.
7. oldal
Falunap Örménykúton

A nap keveset ragyogott, de az örménykútiak jó kedvét, az eltervezett falunapi programok megtartását még ez sem tudta elrontani május 8-án.
8. oldal
A Bogrács Napját ünnepelték

Az endrődi városrészhez tartozó Öregszőlőben május 29-én nyolcadik alkalommal ülték és ünnepelték meg a Bogrács Napját.
9. oldal
Eljött a szabadtéri sütögetések ideje

Melegszik az idő, nyakunkon a nyár, eljött a grillezések ideje. Ehhez némi nyújtunk támpontot.
10. oldal
Szenvedélybeteg magyarok

A játékfüggőség társadalmi és egyéni kockázatairól készített felmérés szerint a 18 év feletti magyar lakosság 1,2%-a szerencsejáték-függő.
11. oldal
Májusi maraton öt aranyat ért

Három gyomaendrődi és két szarvasi aranyérem született az év első jelentősebb hazai kajak-kenus eseményén, a Fadd-Domboriban lebonyolított maraton magyar bajnokságon. 12. oldal
Világbajnok szarvasi táncosok

A szarvasi Babilon Táncsport Egyesület táncosai 11 érmet, közte két aranyat hoztak haza az IFMD (International Federation Modern Dance) Lódzban megrendezett hip-hop világbajnokságról.
13. oldal
Programajánló

A Körös-szögi települések aktuális eseményeinek tárháza.
14. oldal
Eb-t ért a dobogó

A gyomaendrődi Színfolt Mazsorett Csoport tagjait öt alkalommal szólították dobogóra a május 22-23. között Makón megrendezett X. Országos Mazsorett Bajnokságon, amely egyben kvalifikáció is volt az augusztusi csehországi kontinens-viadalra.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás