Dr. Busai György független polgármesterjelölt

admin képe
Beküldés: 2010/09/18 - 19:50 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin

A jó választás: DR. BUSAI GYÖRGY
FÜGGETLEN POLGÁRMESTERJELÖLT

Endrődön születtem, 1960-ban, ötven éves jogász és pénzügyi végzettségű, gyomaendrődi lakos vagyok.

A közigazgatásban 1995. májusától dolgozom, és pár év ügyvédjelölti gyakorlatot kivéve, ezt a munkát végzem azóta is. Végig jártam a közigazgatás ranglétráját, az Isaszegen végzett jegyzői munkám mellett jogi tantárgyakat tanítok Szolnokon. E munkák kapcsán rengeteg helyi tapasztalatra, speciális szakmai tudásra tettem szert. Az anyai felmenőim között a nagy endrődi familiák - Kovács, Uhrin, Tímár, Gyuricza, Bula, Varjú, - mind megtalálhatók. Azt hiszem, valamennyiünk számára természetes, hogy az ember ott szeretné a megszerzett tudását hasznosítani, ahol született és felnőtt, ahol egyben a családjáért, a barátaiért is teljesíti a feladatát. Lehet-e nagyobb és szebb feladat - és kihívás is - mint a szülővárosom fejlesztése? Mert GYOMAENDRŐDNEK FEJLŐDNIE KELL!!

Gyomaendrőd legnagyobb problémája ( a kistérség-váltás negatív hatásai mellett ) a jelenlegi városvezetés által 2008-ban svájci frankban kibocsátott kötvény, amelynek becsült összege - a kamataival és a deviza árfolyamváltozásból adódó növekedéssel - meghaladja a másfélmilliárd forintot! Ez a folyamat egy kezdődő adósságspirál, ennek hatásai már csak újabb pénzforrások bevonásával, illetve a kiadások ésszerű csökkentésével kezelhető, és ez akár egy évtizedre is behatárolhatja városunk gazdálkodását.
E mellett elsődleges a munkahelyteremtés bármi áron, akár a közbeszerzés törvényes praktikáival is, ennek során a helyi vállalkozók bevonása a helyi beruházásokba.
Fontos az idegenforgalom fejlesztése, az igazi zöldturizmus elindítása. A vadászturizmus fejlesztése a földtulajdonosok közreműködésével az apróvadas élőhelyek kialakítása a földutak szélén.
Javítani kell az itt lakók életminőségén: ehhez szükséges az utak, járdák rendbetétele, a felszíni vizek elvezetése, a helybéli civil szervezetek, egyesületek, a klubok működésének támogatása, a Civil Pályázati Iroda a pályázatok ismertetése, az ismeretterjesztés bevezetése, a sportolási lehetőségek szélesítése, az egészségügyi és szociális ellátás bővítése, az idősek, nyugdíjasok támogatása, a hagyományápoló, hagyományteremtő célú helyi rendezvények megszervezése.

A sikeres vezetés egyik záloga, hogy a részletekben rejlő lehetőségeket is ismerje az adott szervezet vezetése. Itt helyben az igazi helyi civil városi egyesületek egységes fellépését kellene összehangolni az elkövetkező időben, ezzel is erősítve a lokálpatriotizmust. Az biztos, hogy az országos döntéseket nem fogják Gyomaendrődért átalakítani, nekünk kell tennünk magunkért, jó célokért jó munkát! Ezért azt vélem, hogy a mindenkori településvezetésnek kell tudnia jól sáfárkodni és élni az adott körülmények adta lehetőségekkel.
Tudom és látom mit szalasztott el Gyomaendrőd az elmúlt évtizedekben, és az Európai Unió 2006-2013-ig tartó „felzárkóztató” jellegű eddigi költségvetési időszakában.

Most a XXI. század elején, az informatika és az internet korszakában Gyomaendrődnek nincs újabb elvesztegetnivaló négy éve, adjanak bizalmat a fiatal, de már tapasztalatokat szerzett új generációnak, szavazzanak bizalmat a törekvésnek, bízzanak a jövőben!

Alkossunk szűkebb környezetünkben és a mindennapjainkban is, hogy Gyomaendrődön jó legyen gyermeket nevelni, jó legyen a munkából hazatérni, jó legyen ide vendégeket hívni, egyszóval jó legyen itt élni!Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Ez egy vicc kérem szépen, tessék csak elolvasni alaposan a programot.
Humorbonbonnak mindenesetre hibátlan volt!