Újabb országos eredmények a KSI Gyomaendrődnél

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: KSI SE Gyomaendrőd

Cikkek

Június 15-én rendezték a Velence tavi Sukorón az Országos Eszkimó Indián Bajnokságot. Ezen a versenyen nemcsak a kajak tudás számít, hanem ügyesnek, erősnek és állóképesnek is kell lenni a fiatal bajnokjelölteknek. A 9 –13 év közötti sportolók először célba dobnak, ahol értékes másodperceket lehet nyerni vagy veszteni, majd húzódzkodnak. E két versenyszám pontjai alapján beállított sorrendben állnak a futás rajtvonalához, a legjobb legelöl. A többiek a pontokból számolt másodpercek alapján egymás követően rajtolnak. 1500 méter lefutása után azonnal kajakba kell ugrani és 2000 métert kell szlalomozva lekajakozni. A célba való befutás a végleges sorrend. Ezen a versenyen Nagy Dominik a KSI Gyomaendrőd versenyzője több mint 200 méterrel utasította maga mögé az egész mezőnyt és lett bajnok. A dobás még nem sikerült olyan jól, de a húzódzkodástól kezdve minden versenyszámban növelni tudta az előnyét, így nyerte meg az Eszkimó Indián Országos bajnokságot. Ráadásul óriási fölénnyel. Nagyon szépen szerepelt még Fodor Bence, aki a korcsoportjában szintén dobogóra tudott állni: a harmadik helyen végzett. Poják László ötödik helye is nagyon szép és kimagasló eredmény. További eredményeink: Fodor Napsugár 7. hely, Nagy Kristóf és Wágner Anna 8. hely, Berta Bence 9. hely. Gratulálunk a versenyzőknek.

Fodor Bence, Nagy Dominik és Poják László

Június 16-21 között nyolc versenyzőjével edzőtáborozott Kovács Gábor edző Dömsödön. Itt a KSI harminc Budapesti sportolójával töltöttek el egy hetet. A közös edzőtábor szakmailag nagyon hasznos volt, sokat edzettek és fejlődtek a gyomai gyerekek. Nem utolsó sorban nagyon jó barátságok szövődtek, együtt tollasoztak, asztaliteniszeztek, fociztak és fagyiztak is. Várják a gyerekek a következő közös tábort, ami két hét múlva meg is ismétlődik. A KSI Gyomaendrődtől három fő megy ismét Dömsödre, míg Budapestről szintén három sportoló tart a Gyomaendrődiekkel a békési edzőtáborba. A KSI Gyomaendrődi szakosztálya 40 fővel utazik Békésre, ahol az Országos bajnokságra való sikeres felkészülés az egyik fontos cél. A másik, hogy egy családias, jó hangulatú, változatos programokkal teli hetet töltsenek el együtt a gyerekek.

Dömsödi edzőtábor (edzés a Ráckevei Dunán)

Gyomai küldöttség Dömsödön: Rau Mariann, Kalmár Lilla, Dávid Tímea, Szántó Milán, Gecsei Gergő, Csikós Gergő, Kalmár Gábor, Fodor Bence, elől Kovács Gábor edző

Addig azonban következik a hétvégi Simon Fiala Emlékverseny Békésszentandráson, majd július 4-én a KSI Gyomaendrőd Vízi és Szabadidő Központ megnyitó ünnepsége. Erre az eseményre pénteken 15.00-kor kerül sor. Meghívott vendégek érkeznek a Magyar Kajak-Kenu Szövetségtől, Békés Megye Önkormányzatától, Gyomaendrőd Önkormányzatától, a KSI budapesti vezetőségéből. Reméljük, eljönnek azok a meghívott vállalkozók, magánszemélyek, iskolaigazgatók is, akik segítettek a klub megalakulásában és működésében.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a KSI Gyomaendrőd Vízi és Szabadidő Központ megnyitó ünnepségére.

Cikk, fotó: Kovácsné Kozma Diána
KSI Gyomaendrőd edző

Kapcsolódó cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.