Back to top

Sóczó Rebeka megvédte magyar bajnoki címét

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2014/10/13 - 15:25 | Frissítés: 2015/05/05 - 00:15
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2014. október 11-én Tatabányán rendezték a Diák "B" korosztály országos bajnokságát. A Gyomaendrődi Judo Klubot Sóczó Rebeka képviselte a megmérettetésen. A várakozásoknak megfelelően az országos diákolimpiai és Magyar Kupa arany után az országos bajnokságon is a dobogó tetejére állhatott a 44 kg-os súlycsoportban. Minden mérkőzését idő előtt fejezte be, így teljesen megérdemelten védte meg bajnoki címét.
A felkészülés során már tudni lehetett, hogy az egyik legnagyobb ellenfél a súlya lesz, de tökéletesre sikerült a fogyasztás. A versenyen a sorsolással nem volt szerencséje, hiszen a súlycsoport legjobbjaival küzdött csak. A legjobb négybe jutásért honvédos ellenfele ugyan a mérkőzés elején még meglepte, de Rebeka nem bizonytalanodott el és végül dobás után földharcban tette egyértelművé győzelmét. A döntőbe jutásért az a tatabányai lány várt rá, aki a diákolimpiai döntőben is próbálta megállítani a gyomaendrődi versenyzőt. Ezúttal sem sikerült ez a bravúr, hiszen Rebeka szépen végrehajtott technikával nyert. A döntőben jól felkészített ellenféllel, nagy taktikai csatában földharcban fejezte be a küzdelmet és szerezte meg második országos bajnoki címét!
Varga István edző: A klub életében Rebeka az első versenyző, aki ilyen kiegyensúlyozott teljesítményre képes. A versenyen nyújtott magabiztos teljesítménye a fogyasztás ellenére kiemelkedő volt. Az előző versenyeken már egy súlycsoporttal fentebb indult, de erre a versenyre még a 44 kg-ot terveztük. Jó döntésnek bizonyult! Végig határozott volt, látszott mennyire akarja a sikert. A felkészülést erre a versenyre építettük, jól sikerült. Az egész csapat segítette a felkészülését önzetlenül, így köszönettel tartozunk nekik is, hiszen nélkülük nem sikerült volna!

Cikk, fotó: Varga István

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak


Kapcsolódó cikkek


Európa Kupa bronzérmes Sóczó Rebeka
Európa Kupa bronzérmes Sóczó Rebeka
Dátum: 2017. június 06. (kedd)
Fantasztikus Sóczó arany a 30. Budapest Kupáról
Fantasztikus Sóczó arany a 30. Budapest Kupáról
Dátum: 2017. május 05. (péntek)
Ötödik éve diákolimpiai bajnok Sóczó Rebeka
Ötödik éve diákolimpiai bajnok Sóczó Rebeka
Dátum: 2017. március 06. (hétfő)

Oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!