Robbanótesteket találtak egy gyomaendrődi óvoda udvarán

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Robbanótesteket találtak munkálatok közben egy gyomaendrődi óvoda udvarán szerda délelőtt, a Kossuth utcai intézményből és a környező házakból kilencven embert kellett biztonságba helyezni.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Nagy Szilvia az MTI-nek elmondta, hogy a lakosságvédelmi intézkedés megtörtént: hetven óvodást és tíz óvodai dolgozót ideiglenesen a sportcsarnokban helyeztek el, a környező házakból tíz lakót pedig rokonoknál.

Robbanótesteket találtak egy gyomaendrődi óvoda udvarán:

http://tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/135133_bomba_az_ovodaban.html

A helyszínt a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók és a szarvasi hivatásos tűzoltók biztosítják, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal közösen. A helyszínre várják a honvédségi tűzszerészt.


18:04 - FRISSÍTETT (új: lövedékek száma)

Összesen 14 második világháborús éles lövedékre bukkantak Gyomaendrődön a Kossuth utcai óvoda udvarában a tűzszerészek - mondta el a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerdán az MTI-nek.

Németh-Zsohár Agnieszka tájékoztatása szerint a délelőtt kerítésépítési munkálatok közben talált három robbanótesten kívül még 11-et találtak a földben a tűzszerészek műszeres kereséssel. A 14 éles lövedéket központi gyűjtőhelyre szállították.
A hét magyar, német és szovjet légvédelmi repeszgránátot, a hat magyar és német páncéltörő gránátot és a német légvédelmi lőszert később megsemmisítik - tette hozzá a kommunikációs tiszt.
Délelőtt hetven óvodást és húsz felnőttet kellett biztonságba helyezni. Németh-Zsohár Agnieszka elmondta, hogy azóta a lakók hazatérhettek, és megszűnt a forgalomkorlátozás a Kossuth utcában.

forrás: MTI

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.