Back to top

Ismét nyílt nap a gyomaendrődi mentőállomáson

admin képe
Beküldés: 2014/05/08 - 18:54 | Frissítés: 2014/10/23 - 22:46
Szerző: admin
Cikkek: 

Az idén 4. alkalommal rendeztek nyílt napot a gyomaendrődi mentőállomáson. Az előző évekhez hasonlóan az idén is nagyon sok látogató volt. Minden korosztály érdeklődéssel figyelte a mentőállomás dolgozóinak bemutatóját, de nagytöbbségében gyermekek voltak a látogatók, ami nem baj, hiszen hamarabb megismerkednek az elsősegélynyújtás ismereteivel.
Ezen a napon bemutatták a mentőautóban használatos eszközöket, lehetőség nyílt alapszintű újraélesztés gyakorlásra is. Megnézhették a mentőautók belső elrendezését, de nagy érdeklődést keltett az új Volkswagen Crafter mentő gépkocsi is, amit három hete kaptak. A gyerekek be is ülhettek az új mentőautóba, az eszközöket megtekinthették és a hordágyra ráfeküdhettek, ami nagy sikert aratott.
A nyílt napot megtekintette Andó Ágnes, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője, Szilágyi Sándor tű. hadnagy, Ambruzs-Szabó József, a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport elnöke, valamint Dr. Smiri Sándor, a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport titkára.
A mentőállomáson 19 fő dolgozik. 10 mentőápoló és 9 gépkocsivezető. Három mentőautó teljesít szolgálatot, kettő nappal egy pedig 24 órában. A tavalyi évben közel 2000 mentést, és őrzött szállítást végeztünk.
Bízunk abban, hogy minden korosztály rászorultjai elégedettek munkánkkal.

Jó egészséget kíván mindenkinek:

Rávai Béla
Gyomaendrődi Mentőállomás vezetője

Cikk, fotó: Ambruzs-Szabó József

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak


Kapcsolódó cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!