Back to top

Gyomaendrődi úszósikerek

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2011/11/12 - 17:23 | 8 hozzászólás | Frissítés: 2015/08/12 - 11:32
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

Rekordlétszámú versenyzővel, összesen 24 fővel vett részt a Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület csapata a Szarvason megrendezett Regionális Rövidpályás Úszó Versenyen, ahol Szigetszentmiklóstól Gyuláig, Békéscsabától Debrecenig a régió legjobb szakosztályai képviseltették magukat; 500 nevezés érkezett a versenyre.
Az összehasonlíthatatlanul jobb feltételek között (rajtkövekkel ellátott, 220 cm mélységű versenymedencékben készülhetnek egész évben) készülő ellenfelekkel szemben a mieink kiválóan helyt álltak, hiszen a 29 versenyszámban úszóink 27-ben egyéni csúcsot úsztak és az értékes pontszerző helyeken kívül 1 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet szereztek a bombaerős mezőnyben, ahol testnevelés tagozatos iskolák úszó szakosztályaink versenyzőivel kellett felvenniük a versenyt.

Az aranyérmet ezúttal országos diákolimpiai bajnokunk Papp Károly szállította, aki a 13 éves és annál idősebbek mezőnyében a legfiatalabb korosztályhoz tartozva, fantasztikus úszással 1:16,86 p-es időeredménnyel elsőként csapott a célba a 100m mellúszás versenyszámában. A sikerünk teljes volt, hiszen ezüstérmes pozícióba szintén gyomaendrődi versenyző, Gönczfalvi Balázs érkezett, akinél 1:17,01-et mutatott a stopperóra a célba érkezésnél. Sokáig emlékezetes marad a két jóbarát fantasztikus versenye egymás ellen, melynek végén a bajnok az első gratulációt csapattársától kapta! Menetrendszerűen szállította az érmet Várkonyi Sarolta, aki a 2004-ben született lányok mezőnyében kedvenc versenyszáma, a mellúszás hiányában ezúttal 50m gyorsúszásban jeleskedett és 45,89mp-es eredménnyel (2 századra az elsőtől...) a II. helyen ért célba. Ugyancsak ezüstérmet szerzett Werle Zalán a 6 éves fiúk között, aki órási egyéni csúccsal 58,00mp-es eredménnyel érkezett célba az 50m-es gyorsúszásban. Bronzérmet szerzett a legidősebbek között Gönczfalvi Balázs, aki a 100m gyorsúszás során a kézi mérésnél 1:03,88p-es teljesítménnyel érkezett a célba.
További pontszerzőink: Ignácz Kata, Gubucz Réka, Várkonyi Sarolta, Soczó Tamás és Gál Bence.

A versenyzők felkészítője Vaszkán Gábor testnevelő tanár, edző

Kapcsolódó képek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!